Nadzieja jest w kolorze zielonym

Wspieramy Narodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach, Pacjentów, Ich Rodziny i Bliskich. Jesteśmy dla Nich w chorobie, w procesie leczenia i po jego zakończeniu.

Choroba nowotworowa zmienia. Zmienia życie. Zmienia siatkę relacji z innymi osobami. Zmienia wszystko. Rodzi konieczność przewartościowania całego Ciebie i otaczającego Cię świata. To nie jest proste. To może powodować kryzys życiowy i emocjonalny.

To normalne, że w takiej sytuacji odczuwasz negatywne stany emocjonalne. Okoliczności pandemii SARS-CoV-2 potęgują stan lęku. Przerażanie, stres, niepokój, smutek i gniew. To zupełnie naturalne reakcje. Niestety, obecna sytuacja związana z pandemii nie pozostaje obojętna dla naszego komfortu psychicznego. Wprowadzane - konieczne - obostrzenia w tych okolicznościach, polegające na przymusowej izolacji od innych na długie tygodnie, może miesiące, mogą potęgować uczucie niepewności i strachu… poczucie samotności.
Stacks Image 70
Widzimy ten problem. Dlatego od dnia 6 kwietnia do odwołania, w godzinach między 10:00 a 12:00 proponujemy rozmowę z psychologiem dla osób, które takiej rozmowy potrzebują. Na Twój telefon każdego dnia czeka wysoko wyspecjalizowany personel psychologiczny. Głęboko wierzymy w to, że rozmowa ma sens.

Nie bój się korzystać ze wsparcia psychologicznego.
Porozmawiaj z Psychologiem.

Stacks Image 7

Poznaj naszych Psychologów

Pomoc psychologiczna to wsparcie na każdym etapie leczenia onkologicznego. Psycholog pomoże Ci w przystosowaniu się do nowej sytuacji, wyjaśni stany i reakcje emocjonalne, w których się znajdujesz.

Tomasz Sikora - psycholog i terapeuta

Stacks Image 23

Pracuje w Narodowym Instytucie Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddziale w Gliwicach w Przychodni Przyklinicznej i Pracowni Rehabilitacji. Jest w drodze do uzyskania certyfikatu psychoterapeuty Sekcji Naukowej Psychoterapii Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Interesuje się zagadnieniami związanymi z psychologią zdrowia, radzeniem sobie ze stresem. Regularnie superwizjuje swoją pracę u certyfikowanych superwizorów PTP.

Anna Kowol - psycholog

Stacks Image 28

Uwielbia harmonię i równowagę. Ceni sobie uprzejmość i pokojowe nastawienie. Jest otwarta na ludzi i ich problemy, a dyskusje z nimi są dla Niej inspirujące. Życie odbiera jako zbiór nowych doświadczeń. Jest miłośniczką książek, a ostatnio początkującym adeptem sztuki Tai-Chi. Na codzień jest osobą ciepłą, empatyczną i otwartą.
Stacks Image 74

Masz uwagi dotyczące Projektu: "Zielony Telefon Wsparcia. Porozmawiaj z Psychologiem"? Napisz nam wiadomość.
Adres e-mail Fundacji: biuro@fundacjaonkologiczna.pl.