2. Sygnały nawigacyjne w sieci Web
Sygnały nawigacyjne to strony internetowe, aplikacje i wiadomości e-mail, które często zawierają małe grafiki, z których każda ma unikalny identyfikator, który jest niewidocznie osadzony w witrynach i wiadomościach e-mail. Sygnały nawigacyjne pozwalają nam dowiedzieć się, czy dana strona została odwiedzona lub czy banery reklamowe w naszych witrynach, znane jako „sygnały nawigacyjne” lub „piksele śledzące”, są skuteczne. Używamy również sygnałów nawigacyjnych w naszych wiadomościach e-mail opartych na formacie HTML, aby dowiedzieć się, czy nasze wiadomości e-mail zostały otwarte przez odbiorców, co pomaga nam ocenić skuteczność niektórych komunikatów, promocji i kampanii marketingowych.

3. Piksele

4. Tagi
Tagi to małe fragmenty kodu HTML, które informują przeglądarkę, aby zażądała określonej treści wygenerowanej przez serwer reklam. Używamy tagów, aby wyróżnić poszczególne frazy tekstu, dla lepszego ich wyróżnienia.

5. Identyfikatory urządzeń

6. Linki monitorujące
Linki śledzące to linki internetowe, które pozwalają nam zmierzyć, kiedy link został kliknięty. Pomagają nam mierzyć popularność poszczególny strony Witryny, wyciągać wnioski i analizować ich popularność.

1. Sesje

2. Trwałe

• Adres IP;
  • Kraj, region, miasto i/lub gmina powiązane z adresem IP lub urządzeniem użytkownika;
  • Identyfikator urządzenia;
  • Typ przeglądarki;
  • System operacyjny;
  • Dostawca usług internetowych;
  • Obszary odwiedzanej strony internetowej;
  • Ilość czasu spędzonego na stronie;
  • Niezależnie od tego, czy użytkownik zareagował na reklamę lub wszedł z nią w interakcję;
  • Jak trafiłeś na naszą stronę internetową. Na przykład za pośrednictwem linku e-mail lub wyszukiwarki;
  • Używane funkcje i działania podejmowane na naszych stronach internetowych. Na przykład, w jaki sposób wchodzisz w interakcję z naszymi formularzami darowizn i rejestracji, co wybierasz jako swoje preferencje dotyczące komunikacji;
  • Niezależnie od tego, czy jesteś nowy na stronie, czy już ją odwiedziłeś;
  • W jaki sposób korzystasz ze strony internetowej i jakość Twojego doświadczenia. Na przykład możemy śledzić przepustowość łącza użytkownika podczas oglądania filmów;
  • Wszelkie komunikaty o błędach, które otrzymujesz na stronie internetowej.